Franssen Franken Verhuur

“Spullen kopen is veel slechter dan vliegen”

Stoppen met vliegen, minder vlees eten of zuinig zijn met je energieverbruik: veel mensen doen hun best om duurzaam te leven. Maar één ding is veel vervuilender en dat is ons koopgedrag. Dat stelt Babette Porcelijn, auteur van het boek ‘De verborgen impact’. ” Lees het gehele artikel hierover hier: https://www.nporadio1.nl/nieuws/binnenland/fcfab22e-2747-4cab-8091-237bd2757c8b/ons-koopgedrag-is-slecht-voor-het-klimaat-en-de-economie

Van eigendom naar gebruik
Al jaren zien wij als verhuurder van bouwmachines, gereedschappen, hoogwerkers, mobiele toiletunits, aannemersmaterieel en (afval)containers de verhuurmarkt groeien en door unieke en bijzondere concepten zoals Dressr worden we eens te meer bevestigd in onze overtuiging dat de toekomst zit in verhuur en (operationele) lease boven koop. We zien een duidelijke trend dat steeds meer consumenten en ook zeker de bewuste consument kiezen voor gebruik boven eigendom.

Zakelijke verhuur
Ook in onze “traditionele” B2B markt groeit de brede maatschappelijke trend van liever huren dan het aanschaffen van materieel. Aanschaf betekent immers een directe investering met de bijkomende afschrijvingen en het feit dat al in eigen materieel ook nog eens onderhouden, opgeslagen en getransporteerd moet worden. Bij al deze activiteiten zijn overhead kosten betrokken die menig organisatie liever niet wenst of tot het minimum beperkt. Hierdoor, en door de groeiende focus op verduurzaming, zien wij ook steeds vaker samenwerkingsverbanden met de grote organisaties ontstaan die, anders dan misschien veelal gedacht, net als de kleine zelfstandigen steeds vaker het materieel niet zelf in het bezit hebben maar hiervoor een partner als Franssen-Franken inschakelen.
c

Een trend die nooit meer weg gaat
Door een veranderende kijk op eigendom, het feit dat huurconcepten steeds normaler worden en door de steeds groter wordende weerstand op de verbruikseconomie zijn de verwachtingen dat de verhuurmarkt midden in een trend staat die zichzelf nog sterk verder zal ontwikkelen en nooit meer weg zal gaan. “Wie had jaren geleden gedacht dat we (bijna) geen CD’s meer kochten, films en series alleen nog maar zouden streamen, auto’s huurden op enkel die momenten dat we vervoer nodig hadden of zelfs de kostuums zouden huren op enkel dié dag waarop we een sollicitatiegesprek hebben? Niemand toch?”, aldus Ankie Janssen Marketeer bij Franssen-Franken. “Wij zien vooral de trend dat mensen niet alles meer persé zelf hoeven te hebben, maar vooral gebruik willen maken van het beste (kwaliteits)materieel op de momenten dat ze het nodig hebben.” “En hier spelen we dan ook volop in met onze online verhuur, de website, de snelle beschikbaarheid en de regionale bereikbaarheid.”