FAQ


Vragen over bestellen

1. Hoe werkt bestellen?
Stap 1: Klik op het ‌ icoon van gewenste afvalstroom vervolgens kies juiste type container en  klik daarna in de winkelwagen op “Bestelling afronden”.

Stap 2: Vul uw factuurgegevens en afleveradres in. U heeft de mogelijkheid te kiezen voor levering in de ochtend (07:00-13:00) of de middag (12:00-19:00). Klik daarna op “Bestelling afrekenen”.

Stap 3: Kies de gewenste bank en rond de betaling af via iDEAL. Zodra de betaling afgerond is ontvangt u een bevestigingsmail inclusief factuur.

Stap 4: Wanneer de afvalcontainer gevuld is kan deze worden afgevoerd. Vul hiervoor het ophaalformulier in: https://www.franssenfranken.com/container-ophalen

2. Heb ik een account nodig?
Nee, een account is niet nodig wanneer u met iDeal betaalt.
Het kan echter handig zijn om een account aan te maken zodat u altijd een overzicht heeft van uw facturen en containers.

3. Hoe kan ik betalen?
Met iDEAL kunt u veilig via uw eigen bank betalen mits deze bij iDeal is aangesloten.
Kijk op www.ideal.nl voor meer informatie over deze dienst.

Contante betaling (aan de chauffeur) is helaas niet mogelijk.

4. Wat kost een iDEAL betaling?
Betalen via iDEAL is gratis.

5. Kan ik de dag van levering nog veranderen?
Ja. U kunt de verandering per email bevestigen. Bij ontvangst van de email, wijzigen wij de datum van levering. Dit dient u te doen 48 uur voor de bestaande datum van de levering.

6. Kan ik ook huurartikelen zoals stortkokers, dekzeil of een oploopplank bij de container bestellen?
Nee, helaas niet. Deze kunt u zelf ophalen op een van onze vestigingen en afrekenen via onze verhuurmaatschappij.

Vragen over levering en ophalen

7. Hoe laat wordt mijn container geplaatst?
Op de dag van levering wordt de container geplaatst op basis van de door u opgeven voorkeur. Containers met voorkeur ochtend worden tussen 07:00 en 13:00 en containers met voorkeur middag tussen 12:00 en 19:00 geplaatst. Heeft u geen voorkeur doorgegeven? De container wordt dan geplaatst tussen 07:00 en 19:00. Helaas kunnen we geen exact tijdstip aan u doorgeven. Ook is het mogelijk dat van het door u opgegeven voorkeursblok wordt afgeweken, bijvoorbeeld omdat een chauffeur te maken heeft met druk verkeer, uitlopende opdrachten of pech. Het voorkeursblok is geen garantie.

8. Kan de container in heel Nederland geplaatst worden?
Nee. Wilt u toch door ons bediend worden in een andere postcode regio dan dat website toelaat neem dan contact met ons op.

9. Als ik nu bestel, wanneer kan mijn container dan worden geplaatst?
Indien u op werkdagen voor 16:00 uur besteld, kunnen wij de volgende werkdag, mits voorradig, uw container leveren. Gebruik onderstaand overzicht om te bepalen wanneer uw afvalcontainer geleverd kan worden.  Containers zonder plaatsingsvoorkeur worden geplaatst tussen 07:00 en 19:00.

Besteld op Plaatsing Tijdblok
Maandag (voor 16:00) Dinsdag tussen 07:00-13:00 (ochtend) of 12:00-19:00 (middag)
Dinsdag (voor 16:00) Woensdag tussen 07:00-13:00 (ochtend) of 12:00-19:00 (middag)
Woensdag (voor 16:00) Donderdag tussen 07:00-13:00 (ochtend) of 12:00-19:00 (middag)
Donderdag (voor 16:00) Vrijdag tussen 07:00-13:00 (ochtend) of 12:00-19:00 (middag)
Vrijdag (voor 16:00) Zaterdag * tussen 07:00-13:00 (ochtend)
Vrijdag (na 16:00) Dinsdag tussen 07:00-13:00 (ochtend) of 12:00-19:00 (middag)
Zaterdag Dinsdag tussen 07:00-13:00 (ochtend) of 12:00-19:00 (middag)
Zondag Dinsdag tussen 07:00-13:00 (ochtend) of 12:00-19:00 (middag)

10. Kan ik voor het leveren van de afvalcontainer een specifieke tijd aangeven?
U kunt bij ons een voorkeur van tijd aangeven in Bestelnotities van het bestelformulier. Indien u een tijdstip wilt afspreken, streven wij ernaar om dit uit te voeren. LET OP! Wij hebben te maken met planningen en verkeersdrukte en kunnen daarom geen garantie van tijdblok of tijdstip geven. Wel kunnen wij van te voren contact met u opnemen zodat u weet dat wij onderweg zijn. Zet uw eventuele voorkeur voor een tijdstip en een telefoonnummer, als u gebeld wilt worden, in de extra informatie van het bestelformulier, zodat onze planners hier rekening mee kunnen houden.

11. Mijn container is niet volgens afspraak geleverd. Wat moet ik doen?
Controleer eerst de gegevens van uw bestelling. Klopt de leverdatum? Zo ja, neem dan contact op met onze klantenservice via telefoonnummer
085-4854854 of via het contactformulier.

12. Leveren jullie de container ook op zaterdag?
Ja. Franssen Franken plaatst ook afvalcontainers op zaterdag!
– Plaats uiterlijk op vrijdag voor 16:00 uw bestelling via onze website voor plaatsing van de afvalcontainer op zaterdag.
– Afvalcontainer worden enkel in de ochtend geplaatst, tussen 07:00 en 13:00.
– Afvoeren van een volle container op zaterdag is niet mogelijk. (geldt ook bij een wissel, de volle container wordt na het weekend afgevoerd) Alleen in overleg met planning kan gekeken worden of lukt die dag. Planning bepaald of wel of niet kan.
– Op zaterdag is Franssen Franken Transport B.V. telefonisch niet bereikbaar. Stuur ons bij vragen of problemen een bericht via het contactformulier.

13. Hoe kan ik mijn container laten ophalen?
Vul op website; https://www.franssenfranken.com/container-ophalen in om de volle container af te laten voeren. Tijdens het invullen heeft u de mogelijkheid zelf een ophaaldatum te kiezen. Let op! de ophaaldatum is een indicatie. Containers worden binnen 5 werkdagen opgehaald tussen 07:00 en 19:00.

14. Ik wil mijn container laten wisselen. Hoe moet ik dat doen?
U kunt de container laten wisselen door op de site een nieuwe container te bestellen en geeft op het bestelformulier bij bestelnotities aan dat het gaat om het wisselen van de container. De plaatsingsdatum (en eventueel het voorkeursblok) die wordt gekozen bij het bestellen van de nieuwe container is de datum waarop de containers worden gewisseld. Heeft u geen email orderbevestiging ontvangen? Wellicht is deze dan in uw spam map/ongewenste post terecht gekomen.

15. Moet ik aanwezig zijn bij het plaatsen of ophalen van de container?
Nee. Als u tijdens de bestelling in het opmerkingen-veld aangeeft waar de container geplaatst moet worden zal de chauffeur hier rekening mee houden tijdens de plaatsing. Wel dient u telefonisch bereikbaar te zijn op het telefoonnummer dat u opgeeft bij uw bestelling als zich onverhoopt toch een probleem voordoet. Opmerkingen voor het afvoeren van de container kan u doorgeven wanneer u het ophaalformulier invult. Voor het ophalen dient u te zorgen dat de container vrij staat en bereikbaar is voor de chauffeur. Als de container niet vrij staat, rijdt de chauffeur een vergeefse rit en zullen er ritkosten van deze vergeefse rit in rekening worden gebracht.

16. Waar kan de container worden geplaatst?
Houd bij het kiezen van een plaatsingslocatie voor de container rekening met de volgende zaken:
– Er moet voldoende ruimte zijn om de container te plaatsen. Ook de toegangsweg naar de locatie moet voldoende toegankelijk zijn voor een vrachtwagen. Let op bomen, lantaarnpalen etc.
– De container moet ook weer worden afgevoerd en is dan een stuk zwaarder. Door het gewicht van de container en de vrachtwagen kan de onderliggende bestrating verzakken.
– Ook onder de bestrating kan schade ontstaan aan leidingen, buizen, elektriciteitskabels etc.
– Overleg tijdens plaatsing met de chauffeur. Bent u niet aanwezig tijdens plaatsing? Tijdens uw bestelling kunt u in het “opmerkingen” veld extra plaatsings- of afvoer aanwijzingen voor de chauffeur achterlaten.
– Neem bij twijfel over de de locatie waar de container moet worden geplaatst contact met ons op.

17. Kan de container langer dan 2 weken blijven staan?
Ja. De extra kosten buiten de inbegrepen huurperiode van 2 weken zijn € 2,38 incl. BTW per kalenderdag.

Vragen over containers

18. Hoeveel plek dien ik vrij te houden voor het plaatsen van de container?
U moet er rekening mee houden dat het plaatsen van de container 3 autoparkeerplaatsen in beslag neemt. Dit is voor de vrachtwagen die achterwaarts de container rechtuit moet neerzetten en ophalen. De container zelf neemt een ruimte van één parkeerplaats in.
Voor een 10 m³ haak/kabel container zijn dat 6 parkeerplaatsen die vrij moeten zijn bij het plaatsen en neemt 2 parkeerplaatsen in beslag.

19. Tot hoe hoog mag de container worden beladen?
De container mag maximaal 10 cm boven de rand van de container worden beladen en wel zo dat de vracht goed klem en veilig in de container blijft tijdens het transport. Verkeersveiligheid vinden wij erg belangrijk, dus als de chauffeur ter plekke een te hoog beladen container constateert zijn wij gedwongen deze te laten staan en worden er vergeefse rit kosten in rekening gebracht.

20. De container die ik besteld heb, is eigenlijk te klein. Wat moet ik doen?
Wij adviseren u de bestelde container vol te maken en daarna de container te wisselen voor een nieuwe container. Via het ophaalformulier en op bestelformulier bij bestelnotities kan u aangeven dat het om een wisselverzoek vermeld hier ook oude bestelnummer.

21. De politie of gemeente eist dat de container direct wordt opgehaald. Wat moet ik doen?
U bent zelf verantwoordelijk voor een vergunning bij uw gemeente. Indien uw container verplaatst moet worden berekenen wij extra transportkosten. Bij het verwijderen van de container in opdracht van uw gemeente en/of politie bent u het gehele orderbedrag kwijt, ook als de container niet of half gevuld is.

22. Wie is er verantwoordelijk voor de container?
U bent als opdrachtgever verantwoordelijk voor de geplaatste container. In geval van schade aan de container door brand, ernstige schade aan de container zelf, op last van de gemeente, (milieu)politie of brandweer komen voor uw rekening. Tevens dient u ten alle tijden bij het plaatsen en ophalen van de container te zorgen dat de container vrij staat. Kan de container niet worden geplaatst of worden opgehaald, dan zullen er extra transportkosten in rekening gebracht voor de zgn. vergeefse rit.

23. Hoeveel sloten heb ik nodig voor een afsluitbare container?
Meestal heeft u genoeg aan 2 sloten. Deze dient u zelf te verzorgen. Een hangslot van 4×3 cm is vaak voldoende.

24. Mag ik de container zelf verplaatsen?
U mag de container – nadat deze door de chauffeur is geplaatst – niet zelf verplaatsen. Wanneer de container wordt verplaatst naar een andere locatie bestaat de kans dat de chauffeur de container niet meer kan afvoeren bijvoorbeeld vanwege aanwezige ruimte, lantaarnpalen, kabels, riolering etc.

25. Afmetingen container ?
Afmetingen genoemd in de website kunnen afwijken. Afmetingen zijn bedoeld voor ruimte die container ongeveer nodig heeft om te staan. Denk er wel aan dat truck die container plaatst breder is. Deze heeft ruimte nodig van ca 2.55-2.75 breed mits deze er recht voor kan komen.

26. Benaming en inhoud container ?
Benaming van containers is niet de waterinhoud van de betreffende container maar betreft type container. Als voorbeeld bij 2,5 m3 portaal is dus verwacht volume wat ca. in container kan en is niet de waterinhoud van de container. Hoe kleiner je afval maakt en beter je stapelt hoe meer er in kan.  Ook volume welke boven de container uit geladen wordt meegeteld voor inhoud welke ongeveer in betreffende type container kan.  Laad container altijd zodanig dat chauffeur er veilig een zeil over kan doen en mee over de openbare weg mee kan rijden. Dus karton als wandjes gebruiken en zwaar materiaal erbovenuit is niet veilig. Chauffeur zal dit ten alle tijden zelf bepalen of veilig is of niet.

Vragen over aangeboden afval

27. Kan ik de afvalsoort wijzigen nadat ik een bestelling heb geplaatst?
Ja dat is mogelijk. U besteld een nieuwe container met juiste afvalstroom welke u wenst af te voeren. U vermeld bij bestelnotities op bestelformulier dat u wilt wijzigen en het bestelnummer van bestelling die u wenst te wijzigen. U rekent deze nieuwe container af. Onze medewerker zal de te wijzigen bestelling crediteren en terug storten op rekeningnummer waarop de betaling is gedaan.

Let op!  u kunt geen datum in verleden kiezen bij de nieuwe te bestellen container U pakt gewoon eerst volgende datum.

28. Kan ik mijn koelkast of vriezer in de container gooien?
Nee. Wij raden u aan uw koelkast of vriezer zelf bij de gemeente te brengen, of aan te melden, zodat ze uw koelkast of vriezer komen halen. Vaak is deze dienst gratis via de gemeente.

29. Mag ik ook zand of grond in de container gooien van gemengd bouw en sloopafval?
Nee. Deze moet apart worden afgevoerd in een container die geschikt is voor grond/zand.

30. Hoeveel zand mag er in de container voor schoonpuin zitten?
Maximaal 5%. Dit is gruis afkomstig van het puin. Grond en/of tuinaarde aanbieden in deze container is niet toegestaan.

31. Wat gebeurd er als er een afwijkende lading in de container zit?
Na overleg met de verwerker wordt er een boetebedrag vastgesteld. Dit bedrag bestaat uit de kosten voor de speciale verwerking.

32. Moet ik extra kosten betalen wegens niet toegestane afvalstoffen in mijn container?
De containerinhoud kan worden afgekeurd op basis van niet toegestane afvalstoffen op de volgende manieren:

a. Tijdens het afvoeren van de container, door de chauffeur.
In dat geval wordt de container niet afgevoerd en wordt er contact met u opgenomen via e-mail of telefoon door de klantenservice. Daarnaast worden vergeefse ritkosten in rekening gebracht voor het niet kunnen afvoeren van de container. U kan er voor kiezen het niet toegestane afval af te laden of alsnog aan te bieden tegen meerkosten.

b. Na het afvoeren van de container, door de verwerker. (bijvoorbeeld omdat het niet toegestane afval onderin de container is aangeboden).
De container wordt verwerkt op basis van het aangeboden afval in de container. U ontvangt u per e-mail de reden van de overtreding. Daarnaast ontvangt u per e-mail een aanvullend factuur

‌Bij het aanbieden van asbest en/of asbestgelijkend materiaal wordt de gehele containerinhoud verwerkt alszijnde asbest. Dit in verband met kruisbesmetting van het asbest en/of asbestgelijkend materiaal met het andere afval. Kosten voor het verwerken van asbest zijn zeer hoog. Neem voordat u uw afval aanbiedt in de container altijd contact met ons op, wanneer u het vermoeden heeft dat het om asbest en/of asbestgelijkend materiaal gaat. Golfplaten zijn in geen van de containers toegestaan in verband met de hoge kans op asbestverontreiniging.

Let op!  asbest gelijkend materiaal zoals een nieuwe golfplaat wordt gelijk behandeld als asbesthoudend !

Overige vragen

33. Staat uw vraag er niet bij?
U kunt via het contactformulier uw vragen stellen. Wilt u direct antwoord op uw vraag? Neemt u dan telefonisch contact met onze klantenservice via telefoonnummer 085-4854854.

34. Waar vind ik de algemene voorwaarden?
Klik op onderstaande link om de algemene voorwaarden in te zien.
https://www.franssenfranken.com/algemene-voorwaarden