Franssen-Franken is per 2022 de nieuwe naamsponsor van de Ronde van Heerlen!

Franssen-Franken verbindt haar naam aan de Ronde van Heerlen: vanaf 2022 koerst de “Franssen Franken Ronde” door Heerlen

Sinds jaar en dag staat hét wielerevenement van de regio bekent als “de Raboronde van Heerlen”. Nadat het evenement 2 jaar op rij geen doorgang heeft kunnen vinden en het bestaande contract met de Rabobank tot een einde was gekomen, heeft de organisatie een nieuwe naampartner en hoofdsponsor gevonden in het regionaal georiënteerde familiebedrijf Franssen-Franken. Franssen-Franken heeft zich eerder al op de achtergrond verbonden aan het evenement door haar verhuurmaterieel zoals hoogwerkers, units, mobiele toiletten en containers ter beschikking te stellen. Op het moment dat de organisatie van de Ronde op zoek was naar een nieuwe hoofdsponsor was het volgens directeur / eigenaar Bart Franssen voor hem en zijn bedrijf een logisch vervolg om als hoofdsponsor op te treden. “De regio verdient een evenement als dit dat voor iedereen, jong en oud, wielerliefhebber of feestvierder, vrij toegankelijk is en blijft en daar dragen wij als bedrijf graag een steentje aan bij.”.

Voor Bart Franssen is de onzekerheid over het wel of niet doorgaan van het evenement, die i.v.m. COVID-19 en alle bijbehorende beperkingen aanwezig blijft, ook geen reden om hier niet met de volle 100% in te stappen. “Als we hier geen risico’s in durven te nemen betekent dat het einde voor alle mooie evenementen die onze regio rijk is en dat moeten we gewoon simpelweg niet laten gebeuren. De huidige situatie en lockdown laten ons beseffen dat de mogelijkheid om te annuleren altijd aanwezig blijft en laten zien hoe onzeker de tijd voor menig ondernemer en evenementorganisator is. Ons hart gaat oprecht uit naar alle betrokkenen en met deze nieuwe samenwerking met de Ronde van Heerlen hopen we hier ook, op onze manier, invulling aan te geven.

Franssen-Franken heeft hiernaast de ambitie om niet alleen als naamsponsor op te treden maar samen met de organisatie het evenement, in welke vorm dan ook, nog verder in alle lagen van de regio door te voeren: zo liggen er plannen op stapel om hier diverse additionele (jeugd- en sponsor) evenementen aan te koppelen. Op deze manier willen Franssen-Franken en de organisatie het evenement nóg dichter bij de achterban en de gehele regio.

Franssen-Franken en de Ronde van Heerlen zijn een samenwerking van 3 jaar aangegaan met de intentie om deze minimaal 5 jaar (en langer) voort te zetten.