Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product

Daar zit GEEN luchtje aan…

Renault Trucks Nederland, Franssen-Franken Verhuur & Verkoop B.V., Nebim (Renault Trucks) bedrijfswagens en ROM bv (fabrikant en leverancier van rioolreinigings- en toiletservice materieel) zijn niet direct namen die je snel bij elkaar zou zetten. Maar dit veranderde toen Franssen-Franken eind 2020 besloot om haar complete verhuurassortiment uit te breiden met een eigen mobiele toiletvoorzieningsdienst. Niet alleen kon Franssen-Franken hierdoor de bestaande zakelijke opdrachtgevers nog beter bedienen en de stijgende vraag, die o.a. was ontstaan door de aangepaste voorzieningsmaatregelen op bouwplaatsen, beter invullen, ook kon het Zuid Limburgse verhuurbedrijf hiermee de klussende particulier nog beter tot dienst zijn. Want bij menig(ver)bouw project kan een buitentoilet immers ook niet meer ontbreken.

Binnen de gehele verhuurtak van Franssen-Franken draagt het bedrijf zorg voor het totale proces rondom een verhuurtransactie zodat de opdrachtgevers geen enkel omkijken hebben naar de “randvoorwaarden” en enkel het voordeel van het gehuurde materieel ervaren. Zo ook bij deze nieuwe dienst: niet alleen worden alle toiletten precies op dié locatie geplaatst die men wenst, ook worden alle toiletten periodiek gereinigd. Om dit te kunnen realiseren was Franssen-Franken op zoek naar passend materieel om deze klus te klaren. Met deze vraag kwam Bart Franssen, directeur/eigenaar van Franssen-Franken, bij zijn vaste NEBIM contactpersoon Jules Konings. De nieuwe wagen moest, net als alle andere wagens die Franssen-Franken via NEBIM had verkregen, de meest moderne, zuinige en comfortabele in zijn soort zijn. Nebim biedt transportoplossingen voor alle soorten vervoer vanaf 2,8 ton GVW en is voor Limburg officieel dealer van Renault Bedrijfswagens.

Met de vraag van Bart Franssen benaderde Jules Konings Renault Trucks Nederland die op hun beurt het contact aanhaalde met ROM bv. ROM bv is dé autoriteit voor rioolreinigings- en toiletservice materieel. Alle partijen gingen samen om de spreekwoordelijke tafel en selecteerde als eerste de best passende Renault Trucks bedrijfswagen. Dit werd de 165 pk Master Red Edition chassis welke geselecteerd werd op basis van de opbouwmogelijkheden en zitcomfort voor de bestuurder. Vervolgens selecteerde en modificeerde het team een opbouw die precies dát zou kunnen doen dat verwacht werd: het duurzaam en zonder reuk- en geluidsoverlast vervoeren en reinigen van mobiele toiletten. Voor de opbouw werd gekozen voor de ROM FLEXI 1100/750 PTO toiletservicemachine. Deze heeft een oersterke 1100 liter vacuümtank, een ruime 750 liter schoonwatertank en is toch compact en licht in gewicht. De unit is geschikt voor voertuigen met een maximaal toegestaan totaalgewicht (GVW) van ≤ 3,5 ton (B-rijbewijs)

De unit beschikt over ruimtes aan weerszijden voor maximale bescherming van machinecomponenten én extra opbergruimte voor onder andere wc-papier.

De ROM FLEXI 1100/750 PTO is vanaf de tekentafel volledig ontworpen om te worden aangedreven via de voertuigmotor (PTO) in plaats van een separate motor in de machine. Voertuigmotoren zijn stiller waardoor men minder last van motorlawaai heeft tijdens het reinigen van toiletcabines.

Door deze unieke samenwerking is een reinigingswagen ontstaan die een optimale werking biedt. Franssen Franken zorgt er op een moderne en vooral duurzame manier voor dat het de complete toiletservices kan aanbieden én dat ook de chauffeur optimaal comfort ervaart.

Zo zie je maar: Samen bereiken we veel meer!